Odmor na jezerima

Odmor na jezerima

Mir, tišina, privatnost, priroda… I izolacija. Ima li popularnijih riječi u ova vremena. Sve to možete pronaći uz neka od predivnih jezera. To je na mjesto gdje završava asfaltirana cesta, tišina i zvukovi prirode postaju izraženiji, a mirnoća vodene površine koja oduzima dah. Pogledajte našu bogatu ponudu izleta na jezerima. - https://www.dajsve.com/s/jezera

Vikend izleti pored jezera nude avanture ispunjene šetnom, plovidbom u čamcu i sjedenje uz logorske vatre.

Plitvička jezera
Plitvička jezera su najkvalitetniji nacionalni park u Hrvatskoj, ali i najkvalitetnija vikend destinacija u našoj zemlji. Ukoliko vam treba samo malo za pokrenuti sebe, obitelj i prijatelje, evo nekoliko razloga zašto posjetiti Plitvička jezera na jesen:
- Plitvička jezera su 8. travnja 1949. godine proglašena prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine.
- Kad uđete na područje Plitvičkih jezera zapravo ste zakoračili na mjesto na kojem se spajaju i međusobno prelijeva 16 imenovanih i nekoliko manjih, kaskadno poredanih jezera.
- Na Plitvičkim jezerima nalaze se i tri Špilje koje su označene pločama koje ćete vidjeti prilikom razgleda. Jedna od najljepših, ali i otvorenih za posjet svakako je Špilja Šupljara – nastala urušavanjem dna ponikve, odnosno svoda špilje.
U postsezoni iskoristite odlične cijene ulaznica za Plitvička jezera. Odaberite neku od ponuda. - https://www.dajsve.com/s/jezera

Vransko jezero
Na putu Jadranskom magistralom prema sjevernoj Dalmaciji između Šibenika i Zadra naići ćete na Park prirode Vransko jezero. Jezero i more u najbližem susjedstvu, tako bismo opisno mogli locirati Vransko jezero – najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. Ljubitelji ptica ovo mjesto upisuju u mapu nezaboravnih iskustava. Ovdje se iz skrovišta može promatrati njihov život, gniježđenje i briga za mlade. Cijeli životni ciklus. Otkrijte sve zanimljivosti uživo! - https://www.dajsve.com/s/vransko-jezero

Bledsko i Bohinjsko jezero
Jezero Bled je jedna od najposjećenijh prirodnih atrakcija u Sloveniji. Smješteno je na 475 m nadmorske visine na sjeverozapadnom dijelu slovenskih Alpa. Ovaj gradić u Gorenjskoj živi u svako doba godine, uglavnom od turizma. Sadržaja ima napretek, posebno za one koji su zainteresirani za duge šetnje, trčanje, planinarenje, vožnju biciklom, istraživanje kulture i nevjerojatnih prirodnih ljepota i fine hrane.
Bohinjsko jezero je najveće prirodno jezero u Sloveniji. Smješteno je u srcu Julijskih Alpa. Jezero je idealan za sve vrste vodenih sportova – od plivanja, veslanje, jedrenje, surfanje, vožnje sa kajakom ili kanujom, ribolov, ronjenje i zimi klizanje na ledu.

Iskoristite jesenski vikend za posjet ovoj prirodnoj atrakciji po odličnim cijenama. - https://www.dajsve.com/s/bohinj

No zapamtite, u prirodi ostavite samo tragove svojih koraka! Pokupite smeće, čuvajte prirodu i budite odgovorni prema njoj!

Natrag na blog

Na vrh